Curiosa zijn van alle tijden en zo ook de volgende, die mij bereikte via een mede-lid van de Verenigde Haagse Filatelisten. Ik ben al langere tijd lid van deze vereniging en sinds ruim een jaar zelfs voorzitter. De vereniging is een fusie-product van twee oudere voorgangers, de Haagse Philatelisten Vereniging (HPHV) en de IV Philatelica den Haag (IVPH). Tegenwoordig is de vereniging een gezelligheidsvereniging met filatelie als bindende factor.

De meeste leden weten van mij dat ik mij vooral bezig houd met het verzamelen van allerlei afwijkingen, fouten, curiosa en specialistische onderdelen zoals watermerken, papierverschillen, kleurverschillen, drukverschillen en ga zo maar verder. Velen weten dat ik ook lid ben van de Postaumaat. Het mede-lid waarover ik het hierboven al had, benaderde mij enkele weken geleden met de vraag of ik wist van het bestaan van een moderne zakenzegel met cijfer 1 (NVPH 3138), in een rol, waarvan de eerste twee zegels van de rol niet een groene “1” vertonen maar een blauwe?

Ik had deze zelf nog nooit gezien, maar ik ben ervan overtuigd dat onder de leden van de Postaumaat er vast iemand is die ons kan vertellen of dit een unieke rol is, dan wel of dit al eerder is gesignaleerd en hoe en wat hiervan de gegevens zijn, zoals ontstaan, oplage, aantal, etc? Wie helpt mij en mijn mede-lid van de VHF verder?

 

Share This
Spring naar toolbar