Een postzegelvereniging zonder veiling? Dat kan toch niet! Nou ja, in september wel: d’r kwamen weliswaar wat minder leden, we waren vroeger klaar…dus, kortom, de veiling werd node gemist.

In december, is er met wat kunst- en vliegwerk toch weer een interessante veiling. Onze secretaris en de ‘oude’ veilingmeester zijn de redders in nood. Toch zoeken we DRINGEND een nieuwe veilingmedewerker. Je hoeft er niet veel tijd voor te hebben, want we houden de toekomstige zaalveilingen compact en boeiend: geen collecties meer, geen gewoon spul en hooguit 50 à 60 kavels in een mix van boekjes, rolzegels, automaatzegels, (hang)blokjes, mailers en persoonlijke zegels. Je hoeft niet deskundig te zijn op al die gebieden, dat is niemand. Diverse specialisten, ook bestuursleden, helpen graag.

Wat is dan uiteindelijk het werk? Leden sturen je een lijstje met de te veilen kavels. Liefst met foto’s of scans. Na overleg wordt er bepaald wat geschikt is. Die kavels kunnen jou (of eventueel de secretaris) opgestuurd worden. De bijeenkomst tevoren kan de lijst definitief samengesteld worden, zodat leden op die dag nog inzendingen kunnen meenemen (handig, alle deskundigheid is dan aanwezig). Vervolgens maak je een lijst en stuur je die met scans naar de eindredacteur van het bulletin.

De veiling zelf. Ideaal is het wanneer je bij de bijeenkomsten aanwezig bent (koffie en broodjes gratis!), maar het hoeft niet. Je mag zelf veilen (best leuk), maar het hoeft niet.

De administratie tijdens de veiling en het afrekenen erna doen we met enkele aanwezigen. Succesvolle schriftelijke bieders krijgen een rekening. Daarna stuur je ze de gewonnen kavels.
We hopen nu iemand ENTHOUSIAST gemaakt te hebben. Met z’n tweeën of zo mag ook. Meld je bij de secretaris.

Nu Lia Vieveen onze website voortvarend gaat aanpakken, geeft dat de veiling ook mogelijkheden. Zo kan de veilinglijst (met afbeeldingen) er steeds op. En kunnen we regelmatig grote schriftelijke veilingen organiseren. Daar zoeken we dan t.z.t. weer mensen voor. Ook heel leuk, want dat kan vanuit een luie stoel. We bestaan bijna 45 jaar. Dus zijn nog lang niet bejaard! Met onze grote verscheidenheid aan verzamelgebieden willen we blijven voorzien in een behoefte. Help je daaraan mee?

Aanmeldingen voor de veiling kunnen naar Hens Wolf: secretaris@postaumaat.nl
Bestuur Postaumaat

NASCHRIFT:
Bovenstaand bericht is eerder op 10 oktober 2017 verzonden aan de Postaumaatleden, wier actuele e-mailadres wij hebben. Van die 134 kwamen er 51 onbestelbaar terug dus hebben we 83 actuele e-mailadressen bereikt.
VERZOEK AAN ALLE LEDEN: Wilt u uw e-mailadres toezenden aan penningmeester@postaumaat.nl , opdat wij u nog sneller met nieuws kunnen bereiken?

Share This
Spring naar toolbar