Vast kader zegels vaster in het zadel bij PostNL

Fraaie uitgifte met als thema Paleis het Loo

Op 16 augustus jl. verscheen een zegelblokje met 10 verschillende afbeeldingen die alle details tonen van 5 vertrekken in het ingrijpend gerenoveerde Paleis het Loo te Apeldoorn, één van de mooiste kastelen van ons land met voor Nederland unieke tuinen die internationale allure hebben!

De uitgiften met vast kader, dat is het kader dat ook gebruikt wordt voor de vervaardiging van persoonlijke postzegels via de website van PostNL, lijken een steeds vaster onderdeel van het uitgiftebeleid van PostNL te worden. PostNL spreekt op de website van de Collect Club weliswaar over persoonlijke postzegels, maar de afbeeldingen op de zegels zijn verre van persoonlijk. Het betreft in mijn optiek een reguliere PostNL-uitgifte, waarbij het vaste zegelkader van een van de persoonlijke postzegeluitgiften is gebruikt. Voor de ontwerpers van de zegels (Anne Schaufeli en Huub de Lang van Studio026 uit Velp) is dat een extra uitdaging, omdat zij dat kader als gegeven bij hun ontwerp immers moeten betrekken. Het resultaat is echter zeer fraai en is in dat opzicht wel een promotie voor het vervaardigen van persoonlijke postzegels.

Uitgifte Posttreinen

Eerder dit jaar verscheen er ook al een postzegelblok met 5 van deze vast kader zegels met als thema posttreinen. De oplagen van deze uitgiften zijn relatief klein, maar filatelistisch niet wezenlijk anders dan andere reguliere uitgiften van PostNL. Het is dan ook volstrekt niet meer houdbaar dat de “dictators van de postzegelhandel en georganiseerde filatelie” deze uitgiften niet wensen te erkennen als filatelistische uitgiften. Dat geldt overigens evenzeer voor de echte persoonlijke postzegels.

 

In Bulletin 196 leest u ook over vele andere filatelistische nieuwtjes en wetenswaardigheden.

Share This
Spring naar toolbar