Op maandag 17 november 2003 zal de functionaliteit van de Hytech zegelprinters worden uitgebreid, dit zou eerst al per 10 november plaatsvinden maar moest door technische problemen een week worden uitgesteld.
Naast de eenvoudige brieffrankering zal het mogelijk zijn pakketzegels (AVP en AVG), servicezegels en losse barcodestickers te printen. Nieuwe, beter beveiligde, papierrollen zullen worden gebruikt. De rollen zijn even breed als de nu gebruikte, zijn echter aan weerszijden gekarteld. Bij het verzenden van een AVG pakket kan een aanvullende (AD) worden verlangd, voor deze aanvullende dienst (bv. Verhoogde aansprakelijkheid) wordt dan naast de AVG pakketzegel een aparte AD-strook geprint. Het is mogelijk de inhoud van het pakket op de pakketzegel te laten afdrukken. Het zal nog steeds mogelijk zijn gewone frankering te printen, dit gebeurt dan, net als nu het geval is, in de breedte van de papierrol, de andere stroken zullen in de lengte van de rol worden afgedrukt.

Het ligt voor de hand dat in de (nabije) toekomst ook het aangetekendzegel door de printers zal worden afgedrukt. Op dit moment, vóór de ingebruikname (er zou op een tweetal kantoren in Zuid-Holland al zijn geëxperimenteerd) van de nieuwe functionaliteit, zijn alleen nog zwartwit afbeeldingen beschikbaar (uit BalieNieuws 46).

Share This
Spring naar toolbar