Een postzegelverzamelaar zoals ik dat ben, frankeert al zijn post met mooie postzegels, stuurt dan ook nog kerstkaarten rond en frankeert die dus met de nieuwste kerstzegels van PostNL. Maar, en dan komt de verzamelaar om de hoek kijken, hij bekijkt dan eerst alle postzegels die hij koopt onder het vergrootglas, want ik ben altijd op zoek naar nieuwe plaatfouten. En dan zou je denken dat heden ten dage de druktechnieken van zo’n hoog niveau zijn, dat fouten niet meer voorkomen, maar het tegendeel is het geval.

Op zegel 18 van het velletje van 20 kerstpostzegels 2019 trof ik een oranjegeel verticaal streepje aan onder rechts van de rechter hen, op twee velletjes die ik bij CollectClub had besteed en die ik vervolgens niet aantrof bij de velletjes die ik in het postkantoor kocht.

“Zoekt en gij zult vinden” heet dit!

Den Haag, Gijsbrecht K. van Dommelen

Share This
Spring naar toolbar