Nog even te bestellen: Persoonlijke postzegels met het decemberkader

Zodra de decemberpostzegels van PostNL verschijnen waarmee voor een voordeliger tarief de Kerstpost binnen Nederland verzonden kan worden, dit jaar was dat op 14 november, wordt de applicatie voor de vervaardiging van persoonlijke postzegels ook aangevuld met een tijdelijk verkrijgbaar speciaal kader. Althans dat zou idealiter en logischerwijs te verwachten zijn. In de praktijk duurt het meestal een aantal dagen langer voordat verzamelaars van persoonlijke postzegels de speciale persoonlijke postzegels via de applicatie kunnen bestellen. Dit jaar was dat drie dagen later op 17 november. Formeel eindigt die bestelmogelijkheid op de laatste dag dat het korting tarief van toepassing is, wat dit jaar op 6 januari 2023 het geval is. Ook daar leert de ervaring echter dat de applicatie meestal enige tijd langer deze bestelmogelijkheid biedt. Of en zo ja tot wanneer dat dit jaar ook het geval zal zijn is niet bekend. Wie dan ook een mooi velletje persoonlijke postzegels met het decemberkader wil maken adviseer ik dan ook om dat te doen voor 7 januari. Dan zit je altijd goed. Als inspiratie zijn enkele recent vervaardigde zegelvelletjes afgebeeld met afbeeldingen van schilderijen van niemand minder dan Allessandro Filipepi beter bekend als Sandro Botticelli waarvan de originelen te bezichtigen zijn in het Uffizi in Florence (Afb. 01 + 02).

Oudjaarsbeurs 2022 te Houten

Op 28 en 29 december vond voor het tweede jaar op rij de Oudjaarsbeurs plaats in het Expo gebouw te Houten. Door PostNL werden ter gelegenheid daarvan twee velletjes met beurspostegels uitgegeven. Voor elke dag één, waarop telkens drie markante bouwwerken zijn afgebeeld (Afb. 03 + 04).

Het is na het coronatijdperk pas de tweede beurs in 2022 waarop PostNL present was, zodat de velletjes de volgnummers 03 en 04 hebben gekregen. Laten we hopen dat 2023 weer wat meer beursdagen met PostNL voor ons in het verschiet heeft.

Gouden Cryptozegel

Na de introductie van de eerste Nederlandse crypto postzegel in september 2022 verscheen op 22 november jl. de eerste gouden cryptozegel met in de basis dezelfde afbeelding als op de gewone cryptozegels (Afb. 05). De oplage is zeer gelimiteerd, namelijk 999 exemplaren en de prijs bedraagt € 500,00. Bestellen is zolang de voorraad strekt mogelijk via de speciale website van PostNL voor de cryptopostzegels en overigens ook via de website van Collect Club.

2023 is ons Gouden lustrum jaar

Dit jaar vieren wij als Postaumaat ons Gouden lustrum. De grote en officiële viering zal plaatsvinden tijdens de bijeenkomst in september van dit jaar in de Rustburcht te Rotterdam. Onze leden worden via ons blad het Bulletin uiteraard nader geïnformeerd over de activiteiten in dat kader. Als u nog geen lid bent maar wel geïnteresseerd bent in een of meerdere verzamelgebieden van onze vereniging dan is dit jaar natuurlijk een uitstekend moment om lid te worden! Op de contactpagina van onze website vindt u de informatie om zich telefonisch of via een contactformulier aan te melden.

Share This
Spring naar toolbar