Postzegels krijgen voortaan een cijfer

DEN HAAG – 24 JUNI 2010 – TNT Post introduceert vanaf 1 juli postzegels met een nieuwe waardeaanduiding. Op postzegels voor brieven of kaarten tot en met 20 gram staat voortaan een 1. Afhankelijk van de bestemming staat op de postzegel de aanduiding Nederland, Europa of Wereld. Voor zendingen van 20 tot en met 50 gram binnen Nederland zijn er postzegels met een 2. Frankeren met de nieuwe postzegels wordt zo nog makkelijker. De postzegels met nieuwe waardeaanduiding blijven geldig, waardoor bijplakken met bijplakpostzegels niet meer nodig is. Postzegels met de oude waardeaanduiding in euro’s en guldens blijven nog bruikbaar.

De hele wereld in cijfers

Voor post binnen Nederland zwaarder dan 20 gram kan een combinatie van zegels worden gebruikt. Voor zendingen naar het buitenland kunnen combinaties worden gemaakt van postzegels met de aanduiding Europa of Wereld, afhankelijk van de bestemming. De voordelige Decemberzegels krijgen voortaan de aanduiding ‘December’.

Vanaf 1 juli te koop

De nieuwe postzegels worden vanaf 1 juli geleidelijk ingevoerd. Ze zijn te koop bij één van de 2.250 postkantoren van TNT Post of één van de 7.000 postzegelverkooppunten of online via www.tntpost.nl

Lange ontwerptraditie

TNT Post kent een lange en bijzondere traditie als het gaat om postzegelontwerp. Naast de postzegels met de afbeelding van Koningin Beatrix, wordt ook een jaarcollectie postzegels uitgegeven. Deze postzegels kenmerken zich door een bijzonder thema of ontwerp. Ook deze postzegels zijn voortaan voorzien van een waardeaanduiding met een cijfer.

In de bijlage treft u een afbeelding aan van de postzegel met nieuwe waardeaanduiding.

Share This
Spring naar toolbar