Tot in 2018 heeft PostNL gebruik gemaakt van loketfrankeermachines van het type Postalvision.

Op 6 maart 2017 startte PostNL een proef van een maand op acht locaties in Nederland. De eerste was Bekker Tabak Speciaalzaak in Heemskerk.

De strook heeft een totaal ander uiterlijk. De bijbehorende bon heeft volgnummer 00000001. De bonnen worden op hetzelfde papier als de stroken geprint.

De zelfklevende stroken komen op geel onderpapier uit de printer. In het midden van dat papier zit een naad, waarlangs de stroken kunnen worden afgepeld.

De frankeermachines bleven ook na 31 maart 2017 op de testlocaties in gebruik. Op sommige locaties bleef de Postalvisionmachine vooralsnog naast de nieuwe Hytech in gebruik. Daardoor konden de twee formuletypes PKXL1 en PKXL van één locatie (176200) worden vastgelegd .

Op 14 augustus 2017 is PostNL begonnen met een landelijke uitrol van de Hytech-1710 frankeermachines. Sindsdien staan op de bonnen de letters NG (Next Generation) tussen het vestigings- en het frankeermachinenummer.

Op 11 december 2018 is de laatste Postalvision vervangen en wel in Weidum. Daarmee is deze grootscheepse operatie afgerond.

 

Share This
Spring naar toolbar