Vandaag is de officiƫle opening van Comm, of voor iedereen beter bekend als het Museum voor Communicatie. Afgelopen maandag mocht een groep telecom- en postzegelverzamelaars al getuigen zijn van een sneak preview. Van een museum dat de geschiedenis van post, telefonie en telegrafie tentoonstelde, is de stap gezet naar een plek waar een breed publiek kan ervaren wat communicatie omvat en wat de impact van communicatie is op de maatschappij en op zichzelf. Goed communiceren is een kunst en COMM wil mensen die kunst helpen verstaan.

Er werd ook gesproken over de grote en brede verzameling postzegels die het museum heeft. In dit nieuwe concept passen ‘oude’ zegels niet meer zo goed. Er is dus voor gekozen om een continue kleine expositie te tonen, maar dat de hele verzameling wordt ondergebracht bij het Nationaal Archief. Monique Erkelens die hier binnen COMM verantwoordelijk voor is, gaat met de verzameling mee en wordt werkzaam bij het Nationaal Archief.

Het museum heeft een ware metamorfose ondergaan. En biedt een ieder wat wils, maar voor de filatelist is er in het nieuwe concept minder te vinden. Al hoewel ik tijdens de rondleiding door de vergaderkamers voor Postaumaat toch wat leuke dingen tegenkwam!

 

Share This
Spring naar toolbar